SweetCorn
07 10 22
Wie…?

Wie kroont zich zaterdagavond tot Limburgs Kampioen? Het wordt sowieso een open titelstrijd zonder échte topfavoriet. Met meer dan vijftig single handicappers kan het op Millenium alle kanten uit.
Het komt er op de Paalse baan op aan geen, laat staan zo weinig mogelijk fouten te maken. Wat op Millennium een hele opdracht is.

Afgaande op de Hcp-noteringen van de starters horen Millenniummer Niall Curran, Tom Van Hove van Golfclub Hasselt en het Royal Limburg-duo Paul Hansen en Bruno Steensels bij de favorieten. Mattias Withofs en Bart Veulemans zijn echter niet ver. Zoals tal van anderen.

Bij de dames wil Louise Palmans haar Limburgse titel met een jaartje verlengen. Het voornaamste weerwerk zal wellicht van thuisspelende Silke Lievens en van Helmi van Asseldonk komen. Uiteraard ook van kersvers Nederlands-Limburgse kampioene Katrien Kerkhofs.
Lukt de Lanakense een dubbel?

07 10 22
Lummens Marshalls en Greenpeace zien Geert Briers triomferen

Geert Briers moest tot het uiterste gaan op in de Prijs aangeboden door de Marshalls en het Greenteam op zijn naam te schrijven. Topper Tom Segers strandde immers in zijn zog. Dirk Heylen duwde in die eerste reeks Yuri Luyckx en Peter Gubbelmans van het podium.

Meer strijd in tweede categorie waar Filip Peeters maar één puntje voorsprong had op Frank Snijders. Tim Heylen werd derde ten nadele van Stephan Raymaekers.

Ook spanning in derde reeks waar Peter Saenen het erg nipt haalde van Greet Enkels. Sam Van Hove was solo derde.

De wedstrijd over negen holes werd door Bert Gheys gewonnen voor Miel Vandepaer die zoals reeds gemeld de Golfforum-scepter aan Eddy Withofs doorgegeven heeft.

07 10 22
Praya d’El Rey zorgt voor een prachtige mix

Praia D’El Rey biedt een leuke mix van links holes tussen machtige duinen en holes tussen even prachtige pijnbomen.

Een wilde en krachtige golfbaan die door Cabell B. Robinson werd uitgetekend die al heel wat prachtbanen uit zijn tekenpen liet vloeien. Zoals bijvoorbeeld Finca Cortesin, La Reserva en Evian.

Ook hij moest, zoals op zusterbaan West Cliffs, weinig aan de natuurlijke glooiingen van het reliëf veranderen.
Vooral de stretch van hole 12 tot 15 is wonderlijk.
En dan moet de 17de hole nog komen. Een par vijf van 570 meter… uphill.

Praia D’El Rey managet ook West Cliffs, waardoor dat deel van Portugal een leuke golfbestemming werd.

07 10 22
San Lorenzo moest plaatsen inleveren

San Lorenzo werd eind vorige eeuw als de beste Portugese golfbaan aangeduid.
De bij Almancil in de Algarve gelegen baan, die bij het Ria Formosa natuurreservaat aanleunt, werd door de Amerikaan Rocky Roquemore naar de tekeningen van zijn landgenoot Joe Lee gebouwd.

Vooral de laatste holes grijpen je bij de keel.
De slothole werd erg lang, ook door ons, als de beste achttiende hole van een fors deel van Europa aangeduid.

Een klassieke “risk and reward” hole waar golfarchitecten van dromen.
Roquemore en Lee realiseerden die in San Lorenzo.

07 10 22
Wat is de etiquette?

Vaak kan je op golfclubs gratis tee’s krijgen.
Het volstaat in de kom of wat dan ook te graaien om zo’n aantal mee te grissen.
Maar hoeveel?

Sommigen proberen het Guinness Book of Records te halen en trachten zoveel mogelijk tee’s te vangen.
Soms doen ze dat twee- tot driemaal.  Zeker als ze dat onopgemerkt kunnen doen.

In dat verband iets wat ons steeds bijgebleven is. Iemand van mijn flight had de bokaal met gratis tee’s meteen in het oog en ging met zijn hand er in om er zoveel mogelijk tee’s uit te vissen.
Alleen vergat hij, als hij door het grijpen een vuist gemaakt had, zijn gebalde hand niet meer uit de bokaal kreeg.

Zo vangt men in Afrika apen…

Wat hem restte toen hij los kwam? Een half dozijn tee’s.
Zowat de aantal dat in de etiquette moest opgenomen worden.

07 10 22
Zeil in plaats van veranda

Het terras van Golfclub Hasselt werd danig onder handen genomen.
De finishing touch volgde verleden week.
Zeilen werden gespannen om het terras op stijlrijke manier meer cachet te geven.

Meteen wordt het terras, ooit door wijlen Steve Stevaert als mooiste terras van Hasselt aangeduid, weer erg aantrekkelijk.
Want geef toe, de afgebroken “veranda” was hoegenaamd geen voltreffer.

06 10 22
Zaterdag hoogspanning in het Limburgs Kampioenschap Stroke Play

Millennium is zaterdag de arena van de negentiende editie van het Limburgs Kampioenschap Stroke Play.
Het belooft, rekening houdend met het startersveld, een topstrijd te worden.

De captains van de verschillende Limburgse clubs motiveerden hun troepen om in het LK te starten.
Ook al omdat de titel van “Club van het LK” op het spel staat.

Wie haalt het? Individueel en per club?

Palmares Limburgs Kampioenschap
2003: Thierry Peeters & Vicky Tomko op Limburg Golf Houthalen
2004: Friso de Boer & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2005: Jan Plessers en Kathleen Renders op Spiegelven Genk
2006: Christopher Mivis en Sara Vanzonhoven op Millennium Paal
2007: Rens Megens en Sara Vanzonhoven op Golfforum Lummen
2008: Thomas Pieters & Sara Vanzonhoven op Limburg Golf Houthalen
2009: Toon Gheys & Lucia De Lee op Spiegelven Genk
2010: Rens Megens & Kathleen Renders op Millennium Paal
2011: Rens Megens & Marie-Isabel Theuwis op Golfforum Lummen
2012: Rens Megens & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2013: Rens Megens & Teresa Van Hove op Limburg Golf Houthalen
2014: Stijn Leten & Lydia Vanaken op Spiegelven Genk
2015: Thibaut Leys & Kathleen Renders op Millennium Paal
2016: Thibaut Leys & Lydia Vanaken op Golfforum Lummen
2017: Remco Zinken & Lydia Vanaken op Golf Club Lanaken
2018: Tom Van Hove en Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2019: Max Peerbooms & Lucia De Lee op Royal Limburg
2020: Corona
2021: Christophe en Louise Palmans op Spiegelven (foto)

06 10 22
Problemen met foto’s

Door een softwareprobleem kunnen sommige foto’s niet optimaal, want te klein, weergegeven worden. Een tijdelijk problème op locatie  dat echter pas volgende week opgelost kan worden.

Dan worden de gepubliceerde foto’s uiteraard aangepast.

06 10 22
West Cliffs is een beauty

West Cliffs, pas in 2017 geopend, is een beauty.
De Miss Portugal onder de golfbanen in dat land. En er is op dat vlak heel wat concurrentie.

Gelegen in een 200  hectare groot gebied met zicht op het Berlengas eiland en de lagune van Óbidos biedt West Cliffs een golfbaan aan met glooiende duinen en aantrekkelijke kustflora.

Cynthia Dye, het nichtje van de gerenommeerde in 2020 overleden golfbanenarchitect Peter Dye, integreerde de baan op prachtige manier in de boeiende omgeving.
Er werd dan ook aan heel weinig  grondverzet gedaan.
“Alles lag blijkbaar op ons te wachten…”, stelde Cynthia.

06 10 22
Comporta heeft ambities

Als we het over Portugese golfbestemmingen hebben, dan komt Comporta aan de deur kloppen.
Comporta vormt als het ware de poort naar het Troia schiereiland ten zuiden van Sétubal.

Met Troia Golf (foto) heeft men daar al een topbaan, maar die voelde zich erg eenzaam. Daar komt verandering in.

Men plant naast Comporta Dunes (foto), een ontwerp van David McLay Kidd, ook Comporta Links, uitgetekend door Tom Fazio.
Alsof dat onvoldoende is er ook de 27 holes tellende Pinheirinho Golf.

Comporta was in 2012 kandidaat om de Ryder Cup 2018 te ontvangen. De “bid”, die vooral door Banco Espirito Santo werd gesteund, werd afgewezen.
Ook al omdat in 2014 de Portugese bank in zwaar stormweer terecht  kwam en al hun golfprojecten "on hold" gezet werden.

Vanguard Properties, de grootste Portugese “real estate developer”, gooide in 2019 Comporta eindelijk een financiële leeflijn toe waardoor de golfplannen terug uit een donkere schuif gehaald werden.

Je kan er dus van op aan dat Comporta eind dit decennium, niet alleen voor golfers, een topbestemming zal worden.
Wellicht zelfs vroeger…

06 10 22
Johan Ory houdt Patrick Bammens achter in Houthalense Medal

Royal Limburg-captain Johan Ory toonde zijn strepen in de Medal op Houthalen.

Met 37 punten topte hij iedereen, inclusief Patrick Bammens, de man van de eerste seizoenshelft. Kim Aerts, ook aan een uitstekend seizoen bezig, Katrien Koninckx deelden en Benny Cleeren de derde plaats.

Peter Driessen, Hellinx van Asseldonk, Jean-Pierre Gilissen, Marc Vande Broek, Caroline Coenen en Berry Peters haalden de top 10.

06 10 22
Vind je dat OK?

Golfbanenarchitecten vinden het blijkbaar leuk bomen in het midden van een fairway te laten staan of zelfs te planten.
Ik kan best wat voorbeelden aanhalen. Ook in Limburg.
Vind je dat OK of…?

05 10 22
Katrien Kerkhofs kampioen van Nederlands Limburg

In Nederlands Limburg wordt er eveneens een stroke play-kampioenschap betwist. Van ons afgekeken…

Zaterdag is het weer zo ver. Dan wordt op Millennium nieuwe Limburgse kampioenen gekroond.

Katrien Kerkhofs van GC Lanaken/Maastricht heeft al een kroontje op haar hoofd staan. Ze won op Bleyenberg het NL-kampioenschap waar zes Nederlands-Limburgse clubs in starten.

05 10 22
Andermaal Patrick Vercauteren op Golfforum

Patrick Vercauteren (foto met rechts Golfforum-captain Benny Willems) heeft weer een zege beet.

Nu won de gewezen caddiemaster van Winge Golf de Men’s Day op Golfforum Lummen.
Met 41 punten deed hij het in eerste reeks beter dan Willy Bloemen en Jan Van Gorp.
Fred Schoofs en Luc Jansen rondden de top vijf af.

In tweede categorie glunderde Wim Coenen. Logisch als je 41 punten scoort.
ol Bruyninx moest als runner-up naar een achterstand van vier punten opkijken.
Germain Verbeemen duwde Jan Huygens uit de top drie. Walter de Bock en Koen Smeyers sloten de top vijf af.

05 10 22
Véronique Schoofs topt Prijs Eglantier op Millennium

Véronique Schoofs (foto) is qua topprestaties de tweede beste ten huize van de familie Pieters.
Dat bewees de mama van Thomas nogmaals in de Prijs Eglantier op Millennium.

Zij haalde het in eerste categorie van Marianne Van Sande en Saskia Deboutte.
Marina Thoelen en Picky lee deden het hier eveneens goed.

In tweede categorie ging Lisa Liu met de reekszege aan de haal.
Het werd wel een nipte zege want Thérèse Martin en Loes van Rooij brachten een identieke score binnen. Ze werden naar hun return in die volgorde gerangschikt.
Lilianne Swinnen werd hier vierde. Lucy Sels hield Daniëlle Dewael uit de top vijf.

Vrijdag 07 oktober 2022
Wie…?...
Lummens Marshalls en Greenpeace ......
Praya d’El Rey zorgt voor een ......
San Lorenzo moest plaatsen inlev......
Wat is de etiquette?...
Zeil in plaats van veranda...
Donderdag 06 oktober 2022
Zaterdag hoogspanning in het Lim......
Problemen met foto’s...
West Cliffs is een beauty...
Comporta heeft ambities...
Johan Ory houdt Patrick Bammens ......
Vind je dat OK?...
Woensdag 05 oktober 2022
Katrien Kerkhofs kampioen van Ne......
Andermaal Patrick Vercauteren op......
Véronique Schoofs topt Prijs Eg......
Monte Rei krijgt er een broertje......
Jack Nicklaus Signature…? ...
Frank Desmet beste Starter op Mi......
Andere Golf World-rankings...
Saskia was andermaal kooplustig...
Dinsdag 04 oktober 2022
Spiegelvense captain Patricia Fa......
Johan Ory lukt aan de zijde van ......
Marc Mommen topt 5 Jaar Route 36......
Donatienne Byvoet en Jos Castro ......
Richard Custers topt wedstrijd v......
Monte Rei topt alles, maar…...
Golf World plooit Nederlandse To......
Maandag 03 oktober 2022
Golf World toont Belgische en an......
Véronique Jacquet wint Open dam......
Zoldernaren zien Yves Germeaux h......
Niet alleen de Algarve...
Zondag 02 oktober 2022
Vraagje...?...
Zaterdag 01 oktober 2022
Limburg in de Senior Interclubs...
Gielkens-Goyens-Van Oostayen win......
Nadine Kostering houdt Aga Chojn......
Miel Vandepaer geeft vandaag de ......
Vrijdag 30 september 2022
Royal Limburg kan twee Senior In......
Tweemaal een verloren finale...
Vier Kids Tour-reeksen, vier Lim......
Pieter Janssen wint ook KBGF Ord......
contact





Genk
Donderdag 29 september 2022
Woensdag 28 september 2022
Dinsdag 27 september 2022
Maandag 26 september 2022
Zondag 25 september 2022
Zaterdag 24 september 2022
Vrijdag 23 september 2022
Donderdag 22 september 2022
Woensdag 21 september 2022
Dinsdag 20 september 2022
Maandag 19 september 2022
Zondag 18 september 2022
Zaterdag 17 september 2022
Vrijdag 16 september 2022
Donderdag 15 september 2022
Woensdag 14 september 2022