SweetCorn
15 10 18
Dirk Heylen en Willy Bloemen winnen Scottish Open op Golfforum

Eric Coenen (foto links) en Ed van Koolwijk (foto derde van rechts) boden op Golfforum hun Scottish Open aan. Met kilt en al…

In eerste categorie ging Dirk Heylen (foto) met de eindzege aan de haal. Hij haalde het van Chris Bulens en Patrick Vercauteren.

Willy Bloemen (foto) greep in tweede reeks de fles whisky. De gewezen Lummense captain hield Eric Agten en Jan Huygens achter.

15 10 18
Etienne Wils Men’s Day Player of the Year op Royal Limburg

Etienne Wils (foto) is de duidelijke winnaar van de Order of Merit van de Houthalense Men’s Day geworden.

Hij had met 173 punten liefst 21 eenheden voorsprong op runner-up John Smeets (foto onderaan).
Opvallend was wel dat het Men’s Day-bestuur Etienne Wils gehuld in flashy kleren huldigde. Zoals “Tiger” Wils er meestal op de golfbaan bij loopt.

Johan Hoeks duwde Gérard Cuypers van het podium. Danny Vanderstraeten rondde de top vijf af ten nadele van Johan Aerts en Jos Schoenmakers.

15 10 18
Carine Kühne wint Prijs van Spiegelvense damescaptain

Patricia Fagard, damescaptain van Spiegelven, bood haar wedstrijd aan. Carine Kühne (foto derde van links) deed het hier voortreffelijk.

Haar 37 punten konden door niemand overboden worden. Ook Limburgse nummer één Lydia Vanaken viste achter het net.

Zoals het bij de Spiegelvense dames traditioneel is, werd er duchtig geknipt.
Het voltallige damesbestuur “knipt” hier de winnares.

14 10 18
Vraagje…?

Welke politieker lukt vandaag een hole-in-one?

13 10 18
Franky Aegten ziet Lisa Liu op Millennium toppen

Franky Aegten bood op Millennium een “Lignavita”-dameswedstrijd aan.

Iets naar de hand van Lisa Liu die de zege in categorie 1 opeiste. Saskia Deboutte en Marina Thoelen klommen haalden de top drie die door Véronique Schoofs gemist werd.
In tweede reeks toonde Dany Vercruyssen zich de beste. Ruth Vanderplancke werd runner-up en het tweetal Daisy Dirikx en Lucy Sels deelde de derde eindplaats.

13 10 18
Jules Augustinus wint Houthalense Men’s Qualifying Jubileum

Jules Augustinus (aerchieffoto) bewees in het Men’s Qualifying Jubileum dat hij zijn hcp 4 meer dan waard is. Hij haalde het van Paul de Bellefroid die identieke 37 punten binnenbracht, maar over een ietwat minder goede return struikelde.

Theo Smeets was de duidelijke derde in de eerste categorie waar Peter Driesen, Etienne Wils, Filip Noë en Dirk Lens het eveneens goed deden.

In tweede categorie mocht Jean-Pierre Cuypers juichen. Hij hield Marc Claes en het duo Johan Hoeks en Bert Spreuwers achter. Georgios Mihailidis en Roger Vanderhoydonck rondden de top vijf af.

13 10 18
Gertie Pawlicz en Jef Wouters Spiegelvense seniorenkampioenen

Na zeven wedstrijden is de beslissing gevallen. Jef Wouters en Gertie Pawlicz toonden zich de besten in het seniorencriterium op Spiegelven.
Hun vier beste uitslagen waren beter dan de rest.
Bij de supersenioren mocht René Landeloos juichen.

12 10 18
Limburgs Kampioenschap spitst zich op toppers toe

Vertegenwoordigers van de zes Limburgse golfclubs vergaderden woensdag op Royal Limburg. Doel was de nieuwe reeks Limburgs Kampioenschappen bij te sturen en uit te lijnen.

Men kwam tot het besluit dat het provinciale kampioenschap, iets wat uniek is in België, zich in de toekomst louter op de betere golfers moet focussen.
Vanaf volgend jaar is dat Limburgs Kampioenschap voorbehouden aan spelers met een lagere handicap dan 12,5 bij de mannen en 16,4 bij de vrouwen.

Voedingsbodem is er meer dan voldoende vermits de CLB Group Order of Merit, die je hierboven bij “Uitslagen” kan raadplegen, leert 232 mannen en 95 vrouwen, dus liefst 327 Limburgse golfers, beantwoorden aan de hcp-criteria van het new look Limburgs kampioenschap

Nieuwigheid is wel dat het Limburgs Kampioenschap Senioren in het Limburgs Kampioenschap Stroke Play wordt geïntegreerd.

Voor het reguliere stroke play-kampioenschap worden er twee ronden gespeeld. Voor het seniorenkampioenschap één. Een senior kan echter wel te kennen geven dat hij ook in het reguliere kampioenschap start.


Nog een andere, belangrijke wijziging. Het Limburgs Kampioenschap wordt op één dag, een zaterdag, betwist. Iedereen start in de voormiddag in de eerste ronde, waarna er een cut gemaakt wordt voor de tweede beslissende.
Een datum is nog niet geprikt. Men wacht de kalenders van de KBGF en de VVG af om die datum te bepalen.

Toekomstige kampioenschappen
2019: Royal Limburg
2020: Spiegelven Genk
2021: Millennium Paal
2022: Golfforum Lummen
2023: Golf Club Lanaken
2024: Flanders Nippon Hasselt

Palmares Limburgs Kampioenschap
2003: Thierry Peeters & Vicky Tomko op Limburg Golf Houthalen
2004: Friso de Boer & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2005: Jan Plessers en Kathleen Renders op Spiegelven Genk
2006: Christopher Mivis en Sara Vanzonhoven op Millennium Paal
2007: Rens Megens en Sara Vanzonhoven op Golfforum Lummen
2008: Thomas Pieters & Sara Vanzonhoven op Limburg Golf Houthalen
2009: Toon Gheys & Lucia De Lee op Spiegelven Genk
2010: Rens Megens & Kathleen Renders op Millennium Paal
2011: Rens Megens & Marie-Isabel Theuwis op Golfforum Lummen
2012: Rens Megens & Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt
2013: Rens Megens & Teresa Van Hove op Limburg Golf Houthalen
2014: Stijn Leten & Lydia Vanaken op Spiegelven Genk
2015: Thibaut Leys & Kathleen Renders op Millennium Paal
2016: Thibaut Leys & Lydia Vanaken op Golfforum Lummen
2017: Remco Zinken & Lydia Vanaken op Golf Club Lanaken
2018: Tom Van Hove en Kathleen Renders op Flanders Nippon Hasselt

12 10 18
Patrick Vandeput andermaal succesrijk in Prijs Wijnen Goyens

Op Flanders Nippon bood Wijnen Goyens een seniorenprijs aan. Met een vertrouwde naam op het allerhoogste podiumplaatsje.

Limburgs seniorenkampioen Patrick Vandeput (archieffoto) haalde het in eerste categorie vlotjes van Roger Hermans en Danny Dujardin. Renaud Sternotte en Mariëtte Devriendt hielden Marc Philtjens uit de top vijf.

Meer spanning in tweede reeks. Ludwig Mullens haalde het daar dankzij zijn ietwat betere handicapnotering van Freddy Dilworth. Paul Peters en Louisa Degraen werden hier gedeeld derde.

11 10 18
Anny Robyns, Daniëlle Fierens, Patrick Dillen en Michel Deltour winnen Prijs Bank Delen

Bank Delen bood onlangs op Royal Limburg haar wedstrijd aan. Zoals dat de traditie is werd dat een scramble met vier spelers.
Een oefening waar Patrick Dillen, Daniëlle Fierens, Michel Deltour en Anny Robyns (foto) zich de besten toonden.

Het viertal moest zich wel reppen om Bim Poonpol Paowana, Gérard Cuypers, Frank Horemans en Stefan De Rademaecker voor te blijven.

Donatienne Byvoet, Ann Awouters, Willy Bloemen en Johan De Gendt tikten als derde aan.
Maarten Bynens, André Martens, Steve Van Swartenbrouck en Boy Pijls vielen net naast de podium.

Maandag 15 oktober 2018
Dirk Heylen en Willy Bloemen win......
Etienne Wils Men’s Day Player ......
Carine Kühne wint Prijs van Spi......
Zondag 14 oktober 2018
Vraagje…?...
Zaterdag 13 oktober 2018
Franky Aegten ziet Lisa Liu op M......
Jules Augustinus wint Houthalens......
Gertie Pawlicz en Jef Wouters Sp......
Vrijdag 12 oktober 2018
Limburgs Kampioenschap spitst zi......
Patrick Vandeput andermaal succe......
Donderdag 11 oktober 2018
Anny Robyns, Daniëlle Fierens, ......
Pittige strijd in Prijs Caddymas......
Daniël Put houdt Hans Meelbergh......
Benny en Chris Willems toppen L/......
Glunderende gezichten op de Kemp......
Woensdag 10 oktober 2018
Jan en Alexander Hillen succesri......
Niels Becx houdt Spiegelvense to......
Dinsdag 09 oktober 2018
Max Peerbooms wint andermaal JoT......
Fré Leonavicius, Victor Jans, B......
Peter Steegmans primus op Golf C......
Omer en Ria Lesire winnen Prijs ......
Vandeput en anderen…...
Golf Limburg Championship Course......
Maandag 08 oktober 2018
Frederick Collett ziet Danny Duj......
Vincent Vansanten wint Millenniu......
Golf Limburg Course Hole 18...
contact

Maasmechelen - Geel - Turnhout




Genk
Zondag 07 oktober 2018
Zaterdag 06 oktober 2018
Vrijdag 05 oktober 2018
Donderdag 04 oktober 2018
Woensdag 03 oktober 2018
Dinsdag 02 oktober 2018
Maandag 01 oktober 2018
Zondag 30 september 2018
Zaterdag 29 september 2018
Vrijdag 28 september 2018
Donderdag 27 september 2018
Woensdag 26 september 2018
Dinsdag 25 september 2018
Maandag 24 september 2018
Zondag 23 september 2018
Zaterdag 22 september 2018